De kijkcijfers van vrijdag 7 september 2018

De TV van gisteren: Hello Goodbye opent ver onder het miljoen

8 september 2018 07:46 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© KRO-NCRV
De nieuwe primetime programmering van NPO 1 heeft het zwaar tegen de beproefde talentenjachtavond van RTL 4.

Het eerste publieke net is het najaar definitief begonnen met de terugkeer van haar grote titels. De programma's vonden hun publiek, maar kijkcijferknallers zijn het nog niet. De start van het derde seizoen Flikken Rotterdam kwam uit op 1 miljoen kijkers, datzelfde aantal bleef zitten voor Een tegen 100 maar daarna duikelde een gloednieuw seizoen van Hello goodbye ver onder het miljoen met een score van 727.000. Op Twitter werd echter lovend over de emotionele luchthavenshow gesproken.

Voice Senior knalt naar 2 miljoen

RTL 4 heeft een onvervalste hit in handen met The voice seniorEen indrukwekkende 1.92 miljoen kijkers zaten klaar voor de knockouts ronde waarin de coaches hun teams definitief samenstelden in voorbereiding op de grote finale. Voorafgaand aan de talentenjacht sloot GTST de eerste week van haar 29e seizoen af met 1 miljoen kijkers, daarmee pakt de soap brons in het kijkcijferklassement. RTL late night profiteert licht van de monsterscore van The voice en kwam op 665.000 kijkers. 

2 voor 12 richting miljoen

NPO 2 had ook een prima avond dankzij 2 voor 12, de onverwoestbare kennisquiz scoorde ondanks stevige concurrentie een riante 948.000 kijkers. En dat terwijl de kandidaten ditmaal niet bijster snugger overkwamen, aldus veel twitterende quizliefhebbers.

Meer over