De TV van gisteren: Hendrik Groen-serie duidelijke kerstwinnaar. RTL verliest

26 december 2017 09:15 | kijkcijfers | Door Televizier

© Elmer van der Marel

Maandagavond keken er maar liefst 1.682.000 mensen naar Het geheime dagboek van Hendrik Groen. Dat maakt de serie tot een absolute winnaar. Maar bij RTL ging er duidelijk iets mis. 

Het was maandagavond oktober in het verzorgingshuis van Hendrik Groen en de stemming zat er die maand niet echt in. Hendrik had namelijk liefdesverdriet op zijn oude dag. Zijn vriend Evert probeerde hem natuurlijk op te vrolijken.

Spoorloos

In de top 5 van best bekeken programma’s op Eerste Kerstdag stond ook Spoorloos. De uitzending draaide om Kerstmis vieren met gevonden familie.

The Christmas Show

Bij RTL 4 flopte The Christmas Show, een show in Ziggo Dome met half bekend Nederland dat het bekende kerstverhaal van Scrooge naspeelde. De kijker liep geenszins warm voor het kerstgeweld. Slechts 468.000 mensen namen de moeite hun tv aan te zetten voor Carlo Boszhard, Buddy Vedder, Danny de Munk en Yolanthe Sneijder-Cabau. En wat ze zagen, was zo te lezen niet al te best.

Home alone

Dat zappen gebeurde o.a. naar het onverwoestbare Home Alone, ditmaal uitgezonden op SBS 6 (eerder jarenlang een vaste waarde bij RTL). De kerstklassieker met Kevin die zich succesvol een stel domme inbrekers van het lijf weet te houden, trok een zeer respectabele 674.000 kijkers.

Na al die tijd zou je denken dat iedereen Home alone al minstens 6 keer gezien heeft, maar dat is niet het geval.

 

Meer over