De TV van gisteren: Herman Finkers sluit als winnaar 2015 af

1 januari 2016 13:11 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

De oudejaarsconference van Herman Finkers was goed voor 3 miljoen kijkers en daarmee mag de cabaretier zich de winnaar van oudejaarsavond noemen. 

De Twentse komiek staat niet bekend om zijn actuele grappen, vandaar dat vooraf de vraag was of hij dus wel geschikt was om het jaar door te nemen. Maar zijn mix van kalme nuchterheid, slimme doordenkertjes en taalvirtuositeit werd door het merendeel van Twitter gewaardeerd.

En ook bekend Nederland keek mee, waaronder Hermans opvolger...

Ik Hou Van 2015

Grote concurrent van Finkers was de eindejaarsaflevering van Ik Hou Van Holland, maar de show staat met 1.9 miljoen met afstand op een tweede plaats. Linda de Mol verwelkomde de RTL-sterren van 2015, waaronder haar eigen neef Johnny, Beau van Erven Dorens, Jandino Asporaat en 'boer' Tom Groot. Ook op de laatste avond van het jaar hoef je de oplettende RTL-kijkers niets wijs te maken.

Sowieso hield Linda de gemoederen bezig. Of beter gezegd, haar halsketting. Want, wat had ze nou eigenlijk om?

Afbeelding

Verder was er vooral spanning, zowel in de studio als thuis.

De Slimste Mens

De laatste aflevering van De Slimste Mens van 2015 kon rekenen op 1 miljoen kijkers. Nieuwkomer May-Britt Mobach lukte het niet een aflevering uit te zitten, de modekenner werd genadeloos weggespeeld door journalist Eric Smit. Wel pijnlijk is dat er uitgerekend een vraag over vuurwerk in Dubai ging...

Meer over