Kijkcijfers donderdag 16 november 2023

De TV van gisteren: Het Debat van Nederland is met ruim 1,4 miljoen kijkers het best bekeken verkiezingsdebat tot nu toe

17 november 2023 08:13 | kijkcijfers | Door Tessa Kok

© Wessel de Groot
SBS6 had een primeur donderdagavond, want gisteren werd het allereerste debat ooit uitgezonden op de zender. In Het Debat van Nederland gingen de lijsttrekkers van de vier grootste partijen het gesprek aan met Nederlanders.

Met maar liefst 1.404.000 kijkers is het SBS6-debat het best bekeken verkiezingsdebat tot nu toe.

Het Debat van Nederland

Het Debat van Nederland werd gepresenteerd door Wilfred Genee, met hulp van Hart van Nederland-verslaggevers Merel Ek en Sam Hagens. Het was de taak aan partijleiders Pieter Omtzigt (NSC), Dilan Yesilgöz (VVD), Frans Timmermans (GroenLinks-PvdA) en Geert Wilders (PVV) om vragen van het Hart van Nederland-panel te beantwoorden. 

Tijdens het debat werd gefocust op de volgende thema's: gezondheidszorg, wonen, migratie en bestaanszekerheid. De meningen over het debat zijn wisselend. Waar de een het debat leuk vond om te kijken, was het volgens de ander vrij chaotisch.

In de nieuwste aflevering van Floortje naar het einde van de wereld bezocht Floortje de van oorsprong Franse Matthieu in Canada. Al meer dan twintig jaar woont hij samen met zijn vrouw en zoon in de wildernis. Ze wonen net buiten het plaatsje Kugluktuk, dat alleen per vliegtuig te bereiken is. Kijkers waren positief over de mooie beelden, maar er is ook kritiek. Floortje moet voor haar programma namelijk veel vliegen en dat is niet goed voor het milieu.

Meer over