Kijkcijfers 22 mei 2022

De TV van gisteren: Het Dorp en Amazing Grace maken flitsende start

23 mei 2022 08:44 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© MAX

Ondanks dat kijkcijferkanon Boer Zoekt Vrouw is afgelopen, blijft NPO1 op de zondagavond scoren. Onder andere Amazing Grace en Het Dorp hadden een meer dan goede start.

Het Dorp

Gisteravond was de start van het tweede seizoen van Het Dorp waarin acteur Huub Stapel en schrijver Wim Daniëls op een motor met zijspan door Nederland reizen op zoek naar het echte dorpsgevoel. De slow tv dat het erg goed doet bij de kijkers. Het Dorp was dan ook na het 20 uur Journaal het best bekeken programma met ruim 1 miljoen kijkers.

Amazing Grace

Ook het nieuwe programma Amazing Grace gooide hoge ogen. Het muzikale programma met onder andere Charly Luske, Lisa Loeb, Edwin Jonker, Elske DeWall en Dries Roelvink behaalde een goede vierde plek in de kijkcijfers top 25 met 828.000 kijkers. De artiesten stapten uit hun comfortzone en waagden zich aan gospelnummers.

Jos

Het was de avond van de nieuwe programma’s. Na de Luizenmoeder schittert Diederik Ebbinge in de nieuwe serie Jos waarin hij een gescheiden man speelt die twee tienerdochters heeft en aan zijn ‘nieuwe’ leven begint. Het was nog geen denderende start voor de serie met 347.000 kijkers, toch waren kijkers wel lyrisch en zelfs ontroerd.

Humberto

RTL4 deed ook prima zaken op de zondagavond. Postcode Loterij Een Tegen 50 was het best bekeken RTL-programma op primetime met 809.000 kijkers. Ook Humberto werd daarna nog goed bekeken met 644.000 kijkers.

Meer over