Kijkcijfers 29 mei 2022

De TV van gisteren: Het Dorp best bekeken en goede start voor Boerderij van Dorst

30 mei 2022 08:49 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© BNNVARA

De zondagavond zat weer vol interessante programma’s en dat is te zien aan de kijkcijfers. Boerderij van Dorst is terug met een nieuw seizoen en ruim 1,2 miljoen voetbalfans zagen ADO Den Haag nét niet promoveren naar de eredivisie na een bizarre wedstrijd.

Boerderij van Dorst

Raven van Dorst maakte gisteravond een uitstekende start met een nieuw seizoen van Boerderij van Dorst en trok 764.000 kijkers. Hans Klok en Eva Crutzen waren te gast en die combi beviel de kijkers erg goed. Het seizoen was weer als vanouds.

Het Dorp

Huub Stapel en Wim Daniels reden in deze aflevering van Het Dorp naar Zundert. De heerlijke slow-tv blijft kijkers trekken. Ook de tweede aflevering van Het Dorp scoort goed en wist ruim 1 miljoen kijkers voor de buis te houden.

Amazing Grace

Het gospelprogramma Amazing Grace blijkt na de tweede uitzending toch niet een heel groot succes voor NPO1. Waar het programma vorige week tijdens het debuut nog 828.000 kijkers wist te trekken, zaten er gisteravond nog maar 650.000 kijkers voor de buis. Aan de muziek zelf ligt het in ieder geval niet volgens de kijkers.

Opvallend is dat een herhaling van Floortje Naar het Einde Van De Wereld gisteravond door ruim 1 miljoen mensen bekeken werd en daarmee het derde best bekeken programma van de avond was.

Vier is te Veel

SBS6 beleefde een teleurstellende avond met de nieuwe spelshow van Sander LantingaVier is te Veel en trok een sobere 246.000 kijkers. Million Dollar Island had 364.000 kijkers voor zich gewonnen.

Meer over