Niet best

De TV van gisteren: Het Grote 30 Tellen TV-toernooi zakt door het ijs

8 december 2023 09:10 | kijkcijfers | Door Marjolein Vos

© Uitzendinggemist still
De eenmalige spelshow Het Grote 30 Tellen TV-toernooi werd donderdagavond bedroevend slecht bekeken op NPO1. Maar 282.000 keken naar de spelshow die georganiseerd werd voor het goede doel het Liliane Fonds.

NPO2, RTL 4, RTL 5, SBS6 en ESPN wisten dan ook allemaal beter te scoren dan NPO1 om 20.30 uur.

Winnaar

De kijkcijferwinnaar van de donderdagavond was I Can See Your Voice op RTL 4. 789.000 kijkers stemden af op het programma waar weer volop geraden werd of iemand kon zingen, of toch niet. Zo gingen de deelnemers en de jury de mist in bij de pitspoes. Er werd ingezet op dat deze dame niet kon zingen, maar niets was minder waar.

Talkshowtafels

Van de talkshows is het Vandaag Inside die het beste scoort, wel onder de miljoen. 960.000 kijkers zagen het programma. Na de storm die donderdag ontstond op NPO1 is het ook nu Op1 die van alle talkshows het slechts scoort met 511.000 kijkers. Khalid en Sophie doen het met een getal van 616.000 een stuk beter. De situatie rondom de talkshows houdt de gemoederen bezig.

SBS6

Ook SBS6 doet het niet slecht met Waar Is Mijn Erfenis?. 622.000 mensen zien hoe na het overlijden van Frederika, haar neefje en nichtje een grote klap te verwerken krijgen als blijkt dat ze niet in het testament staan. Dit was eerst wel zo, maar nu ging het naar Frederika's familie naar de buurman. Kijkers noemen het een drama.

Overig

De bal rolde ook nog op de donderdagavond. Feyenoord speelde tegen FC Volendam en op ESPN stemden 467.000 kijkers af. Van het programma Wortelboer en Van Rossem was het de laatste aflevering. Met 258.000 kijkers is het sterk de vraag of er nog een tweede seizoen volgt. Toch hopen de kijkers die wél keken daar wel op.

* De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over