De kijkcijfers van vrijdag 9 augustus 2019

De TV van gisteren: Het houdt niet op voor De slimste mens

10 augustus 2019 08:34 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© Rogier Veldman Fotografie
De slimste mens is bezig aan een uitmuntende reeks wat kijkcijfers betreft. En dat is best opmerkelijk gezien het gegeven dat er weinig BN'ers meedoen. De kijker lijkt daar het hele seizoen geen last van te hebben en blijft afstemmen op NPO1. De kennisquiz trok 1.381.000 kijkers en daarmee moesten Philip Freriks en Maarten van Rossem enkel het NOS journaal van 20.00 uur voor zich dulden op de vrijdag.

Het voetbal blijft deze week ook maar scoren. Waar er dinsdag meer dan een miljoen mensen naar Ajax keken, was Eredivisie op vrijdag met de samenvatting en nabeschouwing op de wedstrijd Sparta Rotterdam - VVV (4-1) goed voor 725.000 kijkers. Ook de nieuwe studio en dito analisten zorgden voor positieve geluiden op social media.

Jinek

Ook Jinek deed het weer prima op vrijdag. De talkshow harkte 768.000 kijkers binnen. Ilse DeLange was aan tafel bij Eva open over haar tijd na The Common Linnets, waarin ze weer op eigen benen moest staan, maar het was vooral prinses Amalia die de show stal. Ik weet er alles van op RTL 4 deed het ook goed met 705.000 kijkers en Sterren Muziekfeest op het plein wist 574.000 kijkers te boeien.

Veronica Inside

De tweede Veronica Inside van dit seizoen bleef met 448.000 kijkers iets achter op het eigen gemiddelde, maar het voetbalpraatprogramma bleef Zomer met Art wel voor in de top 25 van de vrijdag. In de studio gingen de mannen zelfs nog even over op het spelen van Lingo

Meer over