De TV van gisteren: Het instituut debuteert matig op NPO 1

Het instituut, het nieuwe populair-wetenschappelijke programma van Joep van Deudekom en Rob Urgert begon donderdag met een magere 540.000 kijkers op NPO 1.

In Het instituut doen Rob en Joep wetenschappelijkte testjes met 100 proefpersonen. In de eerste aflevering deden ze vooral onderzoek naar de invloed van testosteron op ons gedrag. Zo konden ze aan testosteron aflezen wie van de proefpersonen homo was en wie net een wedstrijd had gewonnen.

Bovendien bewezen de heren eindelijk welke manier van tompouce eten het allerbeste is.

Buitenspel

NPO1 had helemaal niet zo'n beste avond. De maffiaserie La Famiglia presteerde ondermaats met 545.000 kijkers en naar het nieuwe Buitenspel keken slechts 235.000 mensen. Daarin proberen Sophie Hilbrand en Khalid Boulahrouz agressieve amateurvoetballers op het rechte pad te krijgen.

Jensen

De meeste kijkers keken de hele avond Europa League. Feyenoord won en trok ook de meeste belangstelling met 1,2 miljoen mensen, Ajax speelde gelijk en moest het met 1 miljoen kijkers doen. Robert Jensen maakte zijn comeback op RTL 5 met het programma Jensen kiest voor Amerika, over de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Hij trok 392.000 kijkers en kreeg de handen op elkaar. 

Meer over:

Reageren