Kijkcijfers donderdag 21 april

De TV van gisteren: Het Mooiste Meisje van de Klas keert terug met 1,2 miljoen kijkers

22 april 2022 09:14 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© AVROTROS
Jaap Jongbloed ging gisteravond na een korte tussenstop verder met het zeventiende seizoen van Het Mooiste Meisje van de Klas. Ruim 1,2 miljoen kijkers hoorden het levensverhaal van de knappe Femke.

De meeste kijkers zaten op het puntje van hun bank door het heftige verhaal, al misten enkele toeschouwers wel een nieuwe aflevering van Dit Was het Nieuws.

Het Mooiste Meisje van de Klas

In deze nieuwste aflevering van Het Mooiste Meisje van de Klas zocht Jaap Jongbloed Femke op, die inmiddels haar thuis heeft gevonden in Mexico. Wat haar klasgenoten van toen alleen niet wisten, is dat de Utrechtse op haar negende al haar vader en haar moeder had verloren, beiden door een hersenbloeding. Femke en haar zus werden daarom opgevoed door vrienden van haar ouders, die zelf geen kinderen hadden en geen geboren opvoeders bleken. Een traumatische tijd volgde, tot groot verdriet van de kijkers.


Floortje naar het Einde van de Wereld

NPO1 deed op deze donderdagavond nog meer goede zaken. Het NOS Journaal van 20:00 uur was de aanvoerder van de avond met bijna 1,9 miljoen kijkers, Arjen Lubach was de winnaar in de talkshowstrijd met 1,2 miljoen kijkers. En ook de nieuwste aflevering van Floortje naar het Einde van de Wereld werd veel bekeken. Bijna 1,6 miljoen kijkers zagen hoe Floortje Dessing deze week haar koffers pakte voor een reisje naar de wildernis in Kenia, waar de Rotterdamse Manon al een paar jaar samenwoont met een stamhoofd van de Masai-gemeenschap. 

Expeditie Robinson: All Stars

RTL moest het vergeleken met NPO1 met mindere cijfers doen. Toch zaten nog 669.000 mensen aan de buis gekluisterd om te zien wie de eerste finalist werd van Expeditie Robinson: All Stars. Na meerdere zenuwslopende duels kwam het erop aan tussen Dominique Hazeleger en Niels Gomperts. Uiteindelijk trok de dame in kwestie aan het langste eind. Volgende week moet blijken welke twee deelnemers zich nog weten te kwalificeren: Niels Gomperts, Ferry Doedens, Mariana Verkerk of Sebastiaan Labrie. Voormalig judoka Edith Bosch moest na haar veelbesproken Expeditie gisteren vroegtijdig het spel verlaten.

Meer over