Kijkcijfers maandag 27 maart

De TV van gisteren: Het Nederlands Elftal wint ook van Dionne Stax

28 maart 2023 09:15 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© ANP / Pieter Stam de Jonge
Het Nederlands Elftal heeft op de maandagavond niet alleen Gibraltar verslagen, maar ook Dionne Stax. Met bijna 2,2 miljoen kijkers was de uitzending op NPO3 de best bekeken uitzending van de dag.

Zelfs het NOS Journaal (1,8 miljoen) en het RTL Nieuws (1,2 miljoen) wisten er niet tegenop te boksen.

Nederland - Gibraltar

Na de zware uitwedstrijd tegen Frankrijk nam het Nederlands Elftal het gisteren op tegen Gibraltar, een klein landje ten zuiden van Spanje dat vooral bekend is om de Rots van Gibraltar. Waar de verwachting en vooral de hoop vooraf was dat de oranjeheren zouden knallen, kwam dat niet van de grond. Na 90 minuten spelen eindigde het toernooi met een matige 3-0 voor ons thuisland, zo zagen ruim 2,2 miljoen kijkers.

Het Hoge Noorden

Ondanks de zware concurrentie hoeft Dionne Stax zich vandaag niet te verstoppen onder een dekentje. Haar nieuwe Omroep MAX-programma Het Hoge Noorden opende gisteravond goed met 978.000 en was daarmee het best bekeken alternatief voor het voetbal om 20:30 uur. De verwachting is dat dit aantal de komende weken alleen maar aantrekt: vooral omdat de overgrote meerderheid positief was over de prachtige beelden van Scandinavië, al hadden mensen nog wel wat twijfels over de presentatrice in kwestie.


Sam Hagens in Vandaag Inside

Waar Vandaag Inside normaal gesproken richting een miljoen kijkers gaat, was dat gisteravond net even anders. Mede dankzij het voetbal en de populariteit van Tussen Kunst en Kitsch (1 miljoen kijkers) trok de talkshow op SBS6 'slechts' 682.000 mensen. Deze kijkers kregen echter wel een verrassing: Sam Hagens moest op het laatste moment het stokje overnemen van Wilfred Genee omdat de zoon van die laatste een 'ongeluk' heeft gehad op het voetbalveld .

Arjen Lubach

De klap voor Vandaag Inside is echter niet zo groot als die voor Arjen Lubach. Zijn talkshow scoorde met al dat voetbalgeweld op televisie om 22:17 uur 651.000 kijkers, terwijl hij toch normaal een miljoenenpubliek aan zich bindt. Van Kooten en de Bie Sloegen Weer Toe (749.000), Op1 (667.000) en Beau (428.000) sluiten het rijtje af.

Meer over