Kijkcijfers woensdag 23 november

De TV van gisteren: Het Perfecte Plaatje blijft overeind ondanks voetbalstrijd België

24 november 2022 09:00 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© Videoland
Het Perfecte Plaatje is en blijft een kijkcijferknaller! Ondanks dat België gisteren namelijk hun eerste wedstrijd op dit WK speelde, trok het programma toch nog 930.000 kijkers naar RTL4.

Dat is echter wel iets minder dan vorige week: toen zagen 1,2 miljoen mensen hoe Tina de Bruin de winnaar van de dag werd.

Het Perfecte Plaatje

In deze aflevering van Het Perfecte Plaatje moesten de overgebleven vijf kandidaten flink aan de bak. Zo moesten ze een actiefoto maken tijdens het afscheidsconcert van de band Kensington en de natuur in om een macrofoto te maken van een insect. Uiteindelijk slaagde Filemon Wesselink in beide opdracht het best: hij ging naar huis met een 7,8. Voor Linda Hakeboom, die vanwege een stevige griep de tweede opdracht moest missen, was het bijna einde verhaal. Maar gelukkig voor haar besloot William Rutten de 'save' in te zetten.

België vs. Canada

Het is echter geen verrassing welke uitzending er gisteravond met het goud vandoor ging. Dat was namelijk de WK-wedstrijd tussen België en Canada, de tot nu toe best bekeken wedstrijd na die van het Oranje elftal. 1,87 miljoen kijkers zagen dan ook hoe België alsnog flink aan de bak moest door het onverwacht sterke Canada. Maar er was gelukkig geen man overboord: onze zuiderburen wonnen uiteindelijk alsnog met 1-0 door een doelpunt van Batshuayi.

De andere voetbalwedstrijden van gisteren waren goed voor 1,5 miljoen kijkers (Spanje - Costa Rica) en 857.000 (Duitsland - Japan).

Mart Hoogkamer op NPO3

Met name NPO3 kan van dit soort cijfers enkel dromen. Waar ze met Het Sinterklaasjournaal nog 877.000 kijkers wisten te scoren, stortte hun programmering daarna als een kaartenhuis in elkaar. De slotaflevering van Mart op de Piste wist slechts 92.000 mensen te bereiken. Zijn concert die erachteraan kwam, deed het nóg slecher: daar keken 57.000 mensen naar.

Meer over