Kijkcijfers woensdag 24 mei 2023

De TV van gisteren: Is Het Perfecte Plaatje de concurrentie nog altijd de baas?

25 mei 2023 07:45 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© Videoland
De afgelopen twee weken scoorde RTL op de woensdagavond de pannen van het dak met Het Perfecte Plaatje op Reis. Nu er echter meer concurrentie is bijgekomen, is de vraag of de zender dit heeft weten vol te houden.

We zullen het echter niet spannender maken dan het is: Het Perfecte Plaatje op Reis trok gisteren 950.000 kijkers en daarmee een prachtige vierde plek in de top-25.

Het Perfecte Plaatje op Reis

In deze derde aflevering van Het Perfecte Plaatje op Reis was de spanning weer flink om te snijden. De overige zeven kandidaten kregen namelijk onder meer exclusieve toegang tot de botanische tuinen van Kirstenbosch waar veel exotische vogelsoorten hun onderkomen vinden en een verlaten ziekenhuis. Uiteindelijk slaagde oud-mol Rob Dekay in beide opdrachten het minst: hij moest met een nipt verschil van 0,2 punt op Tatum Dagelet de fotostrijd verlaten.


Boerderij van Dorst

Waar Het Perfecte Plaatje op Reis dus al toe was aan de derde aflevering, was het gisteren ook wederom een komen en gaan van nieuwe of terugkerende programma's. Zo ging op NPO3 weer een gloednieuw seizoen van Boerderij van Dorst van start, waarin Raven van Dorst de staldeuren opende voor cabaretier Theo Maassen en schrijver Arnon Grunberg. Dit deed de presentator onder toeziend oog van een nette 663.000 kijkers die stuk voor stuk genoten. 


Kinderen Kopen Een Huis

Tegelijkertijd was het op SBS6 weer eens tijd voor Jan Versteegh om te shinen en wel in het nieuwe seizoen van Kinderen Kopen een Huis. Uiteindelijk zagen 453.000 mensen hoe hij kinderen Bjorn, Anka, Simon en Charlie uit het samengestelde gezin van Thor en Joska een handje hielp om een geschikt huis te vinden. En met succes: de kids kochten uiteindelijk voor 475.000 euro een paleisje waar zelfs de ouders blij mee waren. 


En dit gebeurde er ook...

Daarnaast viel er uiteraard nog veel meer te beleven. NPO1 had weer wisselende successen: de voorlaatste aflevering van Dag & Nacht scoorde met 872.000 kijkers meer dan de afgelopen weken. Daarnaast haakte het grotendeels toch echt af: Olcay & Ruud konden rekenen op 'slechts' 351.000 kijkers. Vandaag Inside was - na het NOS Journaal van 20:00 uur wederom het best bekeken programma van de avond met ruim 1 miljoen kijkers. Jinek, die vanwege het overlijden van Tina Turner last minute op de schop moest, eindigde met 672.000 kijkers. En dat is net iets minder dan concurrent Op1 met 682.000 kijkers.

Meer over