Kijkcijfers woensdag 29 juni

De TV van gisteren: Het Perfecte Plaatje-kijkers boos op RTL na spoiler finalisten

30 juni 2022 09:00 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© Videoland still
RTL4 heeft gisteravond niet bepaald vrienden gemaakt. De zender spoilerde namelijk al in de commercialbreak van Het Perfecte Plaatje in Argentinië wie de finalisten werden. Dit tot groot ongenoegen van de kijkers.

Uiteindelijk zagen dus zo'n 726.000 kijkers aankomen dat 'publiekslieveling' Tim den Besten vlak voor de grote finale zijn koffers moest pakken.

Het Perfecte Plaatje in Argentinië

In Het Perfecte Plaatje In Argentinië streden deze aflevering nog vier kandidaten om de winst: Jochem van Gelder, Thomas Berge, Maurice Lede en Tim den Besten. De vier waagden zich deze week onder meer aan een tangoshoot op een locatie dat zo op een ansichtkaart kon en aan een bijzonder kiekje met het gebruik van licht. Tim bleek uiteindelijk net te kort te schieten: waar de gemiddeldes van zijn concurrenten hoger waren dan een 7, moest hij het doen met een 'matig' zesje.

Herinneringen voor het Leven

NPO1 heeft deze week zonder Tussen Kunst & Kitsch flink moeten inleveren. Waar dat programma vorige week nog 1,3 miljoen aantikte, komt de zender deze week met de Alzheimer-special Herinneringen voor het Leven niet verder dan 493.000 kijkers. Kijkers die er wel op afstemden, waren dan diep onder de indruk en zaten met tranen in hun ogen door alle heftige en emotionele verhalen.

Toni Peroni bij Humberto Tan

Op deze warme zomeravond was er buiten het NOS Journaal van 20:00 uur (1,46 miljoen) verder geen programma dat de miljoen kijkers aantikte. Zelfs geen talkshow. Op1 leidde deze week de boel met 746.000 kijkers gevolgd door Humberto met 613.000. Die laatste had gisteravond onder meer Toni Peroni en zijn band te gast, en die mannen zullen hun optreden niet snel meer vergeten. De zanger van de band viel namelijk vrij snel van het podium af. Au! 

Meer over