Kijkcijfers dinsdag 18 juni 2024

De TV van gisteren: Au Pairs verbaast kijkers: 'Nederlandse opvoeding is zo slecht nog niet'

19 juni 2024 09:29 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© Mediawan Skyhigh / BNNVARA
Het is vooral EK voetbal wat de klok slaat dezer dagen en de meeste mensen zetten hun tv op NPO1 om de bal te zien rollen. Daar hebben de andere zenders en programma's flink onder te lijden.

Eerst maar eens de wedstrijden van dinsdag. Die waren flink spannend maar uiteindelijk won Turkije nipt van Georgië (1,7 miljoen kijkers) en wist Portugal op het nippertje Tsjechië te verslaan voor het oog 2,1 miljoen kijkers.  

Kopen Zonder Kijken

RTL 4 zette tegenover het voetbalgeweld het immer goed bekeken Ik Weet er Alles van ( 829.000 kijkers) nieuwe aflevering van Het Kinderziekenhuis (549.000 kijkers) en een herhaling van Kopen zonder Kijken en dan in het speciaal de aflevering die vorig jaar voor veel emotie zorgde. Paul en Kim zochten een groter huis omdat ze maar liefst 3 pleegkinderen in huis hadden. Nadat deze aflevering voor de eerste keer werd uitgezonden, meldden zich veel nieuwe pleegouders aan. Ditmaal zullen dat er een stuk minder zijn want het programma trok slechts 271.000 kijkers.

RTL4 en SBS6

SBS6 probeerde het dinsdag met een herhaling van Stegeman op de Bres, terwijl RTL 5 John van den Heuvel inzette die in Ontvoerd in opdracht van haar vader een ontvoerd meisje volgde naar Zweden. Maar ook in dit geval gaat het om herhalingen. Een fenomeen dat zich de rest van de zomer zal... herhalen. 

Au Pairs

NPO2 was wel actueel met een nieuwe aflevering van Opsporing Verzocht dat 593.000 kijkers had en op NPO3 moesten een herhaling van Wortelboer en Van Rossem en Au Pairs de de kar trekken. In het ontzettend leuke programma Au Pairs gaat een stel jonge Nederlandse au pairs inwonen bij gezinnen in Hawaï. Enkele van die Amerikaanse ouders maken er een behoorlijk potje van door hun kinderen weinig regels op te leggen of het huis niet schoon te maken.

*De in dit artikel genoemde kijkcijfers zijn afkomstig van Tina Nijkamp. Zij deelt dagelijks lineaire kijkcijferdata op haar Instagrampagina @tinanijkamp

Meer over