De TV van gisteren: Holland's Got Talent opent met een knal

29 april 2017 09:14 | kijkcijfers | Door Televizier

© William Rutten

Een nieuw seizoen Holland's got talent legde RTL 4 bepaald geen windeieren. Zonder noemenswaardige concurrentie scoorde de RTL-talentenjacht 1.88 miljoen kijkers.

En dat is een meer dan aardige score op de doorgaans fel bevochten vrijdagavond. Directe NPO 1 concurrent Witse moest het doen met 1.55 miljoen. Een tegen 100 wist 1.56 miljoen te boeien, toch bleef de avondvullende RTL-show haar concurrentie meer dan voor. Daarnaast was er op Twitter vooral veel lof. Zeker toen halverwege de eerste aflevering de jury bijna een man minder had.

Angela maakt het goed en 't bewijst vooral dat ook de jury over veel talent beschikt. Zo kan Chantal Janzen dit...

Maar al die gezelligheid is niet aan iedereen besteed...

College Tour houdt open

Ilja Gort debuteerde bij AVROTROS met 496.000 kijkers voor zijn reisprogramma Gort over de grens op NPO 2. Daar zagen 463.000 kijkers ook de tweede College tour van dit seizoen. Ditmaal was het Nobelprijswinnaar Ben Feringa die zijn licht mocht laten schijnen. De scheikundige had eigenlijk een hele concrete boodschap voor de studenten en de kijkers thuis: laat u in tijden van verzuiling en nationalisme vooral niet vangen achter grenzen.

En die mededeling kwam meer dan aan.

RTL Late Night irriteert online

Na Holland's got talent bleven nog zo'n 1.2 miljoen kijkers op voor een verse RTL Late Night. Daar schoven onder meer Erik van Muiswinkel en Glennis Grace aan. Bepaalde elementen in de kijkerschare liepen niet weg met deze gasten, om uiteenlopende redenen.

Al is er altijd ruimte voor relativering...

Meer over