Kijkcijfers vrijdag 29 september 2023

De TV van gisteren: Holland's Got Talent blijft ononverwinnelijk

30 september 2023 09:42 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
De kaarten lijken in de eerste weken van het nieuwe tv-seizoen al geschud als het aankomt op favoriete programma's om het weekend mee in te luiden. Holland's got talent staat volgens de door Tina Nijkamp gedeelde kijkcijferdata ver bovenaan.

De talentenjacht is nog volop bezig aan de auditierondes en die houden de gemoederen bij kijkend Nederland aardig bezig. Het levert RTL 4 op primetime een kijkerspubliek van 1,14 miljoen kijkers. Humberto verloor daarna meer dan de helft van de kijkers en kwam uit op 595.000. 

2 voor 12 op 1

Nederland 2 blijkt echter een stevige concurrent voor RTL 4 dankzij 2 voor 12De kennisquiz van Astrid Joosten blijkt na decennia nog altijd een garantie op gouden kijkcijfers, zo keken gisteravond 1 miljoen kijkers naar een aflevering waar de boel onbedoeld aardig pikant werd. Flikken Rotterdam scoorde op dat moment op NPO 1 'slechts' 855.000 kijkers. Ook De geknipte gast deed het op NPO 2 met 479.000 kijkers beter dan Dragons den dat een magere 403.000 kijkers naar het grootste publieke net trok.

SBS in de marge

SBS speelt op primetime geen enkele rol van betekenis. De zender opende het seizoen met herhalingen van Het jachtseizoen om vervolgens de terugblikreeks Het jaar van... uit te zenden. Gister stond 1992 centraal, voor gast Rob Goossens wellicht een meevaller dat er maar 293.000 mensen keken want zijn uitspraken over de Bijlmerramp vielen slecht bij twitterend Nederland. Vandaag inside trok met 1 miljoen kijkers vervolgens het zendergemiddelde stevig op.

Meer over