Kijkcijfers vrijdag 28 oktober 2022

De TV van gisteren: Holland's Got Talent sluit af met 1,4 miljoen kijkers

29 oktober 2022 09:03 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
De makers van Holland's got talent kunnen spreken van een geslaagde comeback. De talentenjacht sloot haar jubileumreeks af met sterke cijfers.

Presentator Jamai Loman gaf onlangs nog toe niet zeker te weten of Holland's got talent nieuwe stijl wel zou aanslaan, maar de kijkcijfers zeggen voldoende. Een slordige 1,4 miljoen kijkers zagen hoe in een avondvullende show danscrew CDK Junior als winnaars uit de bus kwamen. Enige punt van kritiek was dat de finale niet live was en dat kijkers ook niet mee konden stemmen. Na Holland's got talent scoorde Jinek met Beau nog eens 815.000 kijkers.

Vage Flikken

Ook NPO 1 nam afscheid van een kijkcijferkanon. Het zesde seizoen van Flikken Rotterdam beleefde haar apotheose voor het oog van 1,19 miljoen kijkers. Een veelgehoord punt van kritiek was de bijzonder complexe verhaallijn dit seizoen waardoor fans met veel vragen achterbleven. Na de politiserie zwaaiden ook Chatila van Grinsven en Rutger Castricum af met hun matig bekeken egodocument Tijd van ons leven464.000 kijkers zagen Van Grinsven lelijk ten val komen toen een motorrijder haar van de racefiets reed. Op1 profiteerde niet van die lead-in en kwam uit op 587.000 kijkers.

Vandaag inside triomfeert

Maar goede lead ins zijn niet noodzakelijk om kijkers te trekken, dat bewijst Vandaag inside op vrijdagavond. De meningenshow was met 885.000 kijkers het best bekeken praatprogramma op de late avond. Een bijzonder knappe score gezien de prestaties van de twee voorgaande programma's: HLF8 bleef hangen op 222.000 kijkers en ook Andy & Melisa presteren ondermaats met 295.000 kijkers.

Meer over