Kijkcijfers dinsdag 17 oktober 2023

De TV van gisteren: 'Hoofd' in water zorgt voor spannende tv bij Bureau Rotterdam

18 oktober 2023 08:55 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© Tom Cornelissen/RTL
Het programma Bureau Rotterdam, waarin Ewout Genemans meeloopt met de politie in Rotterdam, zorgde dinsdagavond voor een spannende cliffhanger voor de 955.000 kijkers. Want lag er nou wel of geen hoofd in het water?

Een vissende jongen had de politie gebeld omdat hij er zeker van was dat hij een hoofd zag in het water van de vijver waar hij zijn hengel had uitgegooid. De Rotterdamse politie kwam kijken en dacht dat de jongen wel eens gelijk zou kunnen hebben. Gelukkig bleek de werkelijkheid een stuk minder heftig. 

Het bleek te gaan om de verpakking van een biermerk. 

Van Onschatbare Waarde

In Van Onschatbare Waarde (1,1 miljoen kijkers) waren de deskundigen bereid hun portemonnee flink te trekken voor de objecten die voorbij kwamen. Zo Tirza had een zilveren broodmandje meegenomen. En Tirza had een goede avond want waar ze hoopte op minimaal 6.000 euro, ging ze uiteindelijk met 14.500 euro naar huis. Met het verdiende geld worden vliegtickets gekocht voor het gezin van Tirza’s broer, die in de Verenigde Staten woont. De mand deed enkele kijkers aan een ander zeer beroemd tv-fragment denken. 

Humberto

In de talkshows ging het natuurlijk veel over het bombardement op een ziekenhuis in Gaza, maar in Humberto mocht Nick Schilder zijn nieuwe liedje zingen. En een van de kijkers zag wel brood in de Volendammer. 

* De kijkcijfers uit dit artikel komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over