De TV van gisteren: Humberto in top 3 dankzij Gordon en The Voice

16 december 2017 07:49 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

Vrijdagavond is Voice avond en wat kijkcijfers betreft is er vast geen grotere fan dan Humberto Tan. Met de talentenjacht als lead in scoort RTL Late Night fantastisch.

De één-na-laatste Voice of Holland van 2017 scoorde 2.19 miljoen kijkers en is daarmee met ruime afstand het best bekeken amusementsprogramma van de dag. Na afloop bleven nog 1.37 miljoen kijkers plakken voor RTL Late Night waarin Gordon voor het eerst live op televisie reageerde op de opmerkelijke uitkomst van zijn trouwshow. Op Twitter viel zijn verhaal, waarin 'ie niet vaak genoeg kon benadrukken hoe zwaar het voor hém was, niet goed.

NPO 1 onder het miljoen

Ook bij late night concurrent Jinek waren de liefdesperikelen van Gordon onderwerp van gesprek. Voor het oog van 1 miljoen kijkers kwam TV-recensente Angela de Jong toelichten waarom ze zich genaaid voelde door de homoseksuele volkszanger en RTL Nederland. Jinek was het enige lichtpuntje voor de grootste publieke zender van het land. Op primetime kwam het programma aanbod niet eens in de buurt van het miljoen. De herhaling van Flikken Maastricht bleef steken op 820.000 kijkers. Daarna deed een kakelverse TV Show het beter met 895.000 kijkers, al weet ook Ivo Niehe dat zijn cijfers behoorlijk gedaald zijn. Toch bleek de verontwaardiging van Angela de Jong het meest te resoneren op Twitter.

Slimste mens mooie opsteker

Als voorproefje op een nieuwe reeks zond NPO 2 de hele week een speciale De Slimste serie uit waarin minder bekende Nederlanders het tegen oud-winnaars opnamen. Verrassend genoeg mondde de finale uit in een rematch: columniste en wielrenfanaat Nynke de Jong legde het in 2015 af tegen komiek Diederik Smit. Een indrukwekkende 1.3 miljoen kijkers zag hoe de geschiedenis zich herhaalde.

Meer over