De TV van gisteren: Humberto over het miljoen dankzij DWDD

30 september 2017 08:45 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

DWDD had Humberto Tan te gast in haar maandelijkse media-uitzending en dat leverde heel wat interesse op. Maar liefst 1.31 miljoen kijkers zaten klaar voor zijn kant van het verhaal.

De aanhoudende oproer over de teruglopende kijkcijfers van RTL Late Night en de uitspraken van onder anderen Johan Derksen zorgden ervoor dat Humberto heel wat te bespreken had. Maar het RTL-boegbeeld hield de rug recht en pareerde veel van de vermeende kritiek. Nou ja, van mensen in de studio tenminste.

 

Humberto scoort

Overigens beleefde Humberto een drukke, maar prima bekeken avond op TV. Na zijn gastoptreden bij DWDD was hij te zien als host van The big music quiz, waar 969.000 mensen oren naar hadden. Daarmee scoorde hij fiks beter dan voorganger Little big stars dat bleef steken op 750.000 kijkers. Na de muziekshow was Humberto uiteraard weer live op zender met RTL Late Night en ditmaal versloeg hij concurrent Pauw met 797.000 tegen 702.000 kijkers. 

Ivo en de Kalveren

Dat Pauw lager scoorde, lag in elk geval niet aan zijn lead-in. Voor het eerst presenteerde Ivo Niehe zijn TV Show live tijdens de uitreiking van de Gouden Kalveren. Niehe had gerekend op een miljoen kijkers, maar een dermate belachelijk succes bleef uit. Een respectabele 833.000 kijkers zat klaar voor de filmprijzen en de winnaars. 

Meer over