De kijkcijfers van vrijdag 8 juni 2018

De TV van gisteren: Humberto zwaait af met 1.2 miljoen kijkers

9 juni 2018 07:46 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Humberto Tan maakte zijn allerlaatste RTL Late Night en dat bleek niet onopgemerkt. Als afsluiter behaalde hij een nieuw record voor de talkshow met 1.27 miljoen kijkers.

Het was een lange, emotionele uitzending met droomgasten als John de Mol, Louis van Gaal en Armin van Buuren aangevuld met sidekick-van-het-eerste-uur Luuk Ikink en Edsilia Rombley die met haar optreden en aanwezigheid voor zowel tranen als hilariteit zorgde. Met zijn vrouw, kinderen en familie in het publiek sloeg Humberto zich fris, fruitig en met hier en daar een traan door de laatste Late Night heen. Op Twitter werd massaal meegeleefd, ook al vonden sommigen de vijf dagen durende afscheidsshow wel wat veel eer voor een presentator die na de zomer volop bij RTL te zien blijft.

Aardige avond voor RTL

RTL Late Night deed wonderen voor het zendergemiddelde, maar verder had RTL 4 niet echt een geweldige avond. GTST bleef met 892.000 kijkers onder het miljoen, ondanks heftige ontwikkelingen in het onderzoek naar de dood van Jan Maes. Daarna deed de finale van de groots opgezette Time to dance show het ook niet super: 788.000 kijkers zagen hoe het geesteskindje van Dan Karaty z'n apotheose beleefde.

Minder moment voor NPO 1

NPO 1 wint doorgaans met gemak de kijkcijferstrijd. Het blijft echter kwakkelen met Silent witness, de Britse detective weet op primetime geen miljoenenpubliek te boeien en bleef steken op 833.000 kijkers. Dan deed Caroline Tensen het een stukje beter met 1 miljoen voor het seizoensslot van haar spelshow Een tegen 100. Het immer matig bekeken Nederland verhuist voldeed daarna met 503.000 kijkers aan de verwachtingen en door de exodus van Humberto kwam Jinek op de late avond uit op een slordige 566.000 kijkers. 

 

Beetje jammer, ik kijk graag #eentegen100 en dat is net eindelijk weer een paar weken op tv na lange afwezigheid en nu stopt het alweer een tijdje. Kunnen onzinprogramma's niet stoppen en dit gewoon doorgaan? 😔😔

— René (@ReMu33) June 8, 2018

Meer over