De TV van gisteren: Idols begint met 718.000 kijkers

2 februari 2017 08:37 | kijkcijfers | Door Televizier

Idols 6 is van start gegaan met 718.000 kijkers. Dat is maar liefst minder dan de helft dan vorig jaar toen Idols haar comeback maakte met een indrukwekkende 1,5 miljoen kijkers.

De nieuwigheid is er blijkbaar vanaf voor de kijkers. En er was ook niks nieuws onder de zon bij Idols. De helft van de kandidaten was volledig talentloos, anderen konden een beetje zingen en juryleden Jamai, Martijn Krabbé, Eva Simons en Ronald Molendijk hadden veel plezier in de reeks bijzonder talentloze kandidaten die langskwam.

Puur Geluk

Veel meer kijkers hadden zin in Frits Sissing en oude schilderijen bij Tussen Kunst en Kitsch (1,8 miljoen) en het tweede seizoen van de Britse detective Endeavour (1,3 miljoen). Ruben Nicolai had een drukke avond, behalve bij Idols was hij ook te zien als presentator van de verrassingsshow Puur Geluk op RTL 4. Hij won het van zichzelf met 884.000 kijkers.

De Maatschap

De tweede aflevering van de serie De maatschap op NPO 2 leverde kijkers in. Naar de eerste aflevering keken 622.000 mensen, daar waren er nu nog 545.000 van over. De familiegeschiedenis van de Moszkowicz'jes leverde positieve commentaren op en een kritiekpuntje.

Meer over