De TV van gisteren: Idols finale roemloos ten onder

20 April 2017 09:13 | kijkcijfers | Door Televizier

© William Rutten

Idols is niet meer wat het geweest is: uiteindelijk zagen 331.000 kijkers hoe Julia de finale won. Het was niet eens genoeg voor een plek in de kijkcijfer top 25.

Aan de idolen in de dop lag het niet en de hese Julia past prima in het rijtje van vorige winnaars. Toch lijkt de geest definitief uit de Idols fles, zelfs jurylid Jamai twijfelt of hij nog wel door wil gaan. RTL kondigde in de laatste minuten aan dat er een nieuw seizoen komt, op Twitter zijn de mensen 't er wel over eens: dat hoeft niet zo.

DNA Onbekend scoort

Waar keek Nederland dan wel naar? Veronica gooide hoge ogen met de Champions League wedstrijd tussen Barcelona en Juventus: 1.18 miljoen mensen zagen die match. Maar de winnaar is toch DNA Onbekend op NPO 1. Caroline Tensen toog naar Suriname om het bizarre verhaal van Wanita te vertellen, een familiedrama dat 1.44 miljoen kijkers aan de buis gekluisterd hield. 

Miljoenenavondje voor RTL 4

RTL 4 beleefde een relatief aardige avond dankzij Love is in the air, dat goed was voor 1 miljoen kijkers. Hotel syndroom bleef net onder de miljoenengrens, Johnny en zijn kornuiten bleven steken op 911.000 kijkers. En dat ondanks gasten als Kim Feenstra en dartkampioen Michael van Gerwen.

Meer over