Kijkcijfers woensdag 13 februari 2019

De TV van gisteren: Ajax delft het onderspit

14 februari 2019 08:01 | kijkcijfers | Door Televizier

© ANP
Ajax ging met 1-2 onderuit tegen Real Madrid en heel Nederland keek toe. Ruim 2,6 miljoen mensen waren getuige van het spannende potje voetbal in de Johan Cruijff ArenA.
Het begon zo rooskleurig in de achtste finales van de Champions League. De Amsterdamse ploeg scoorde het eerste doelpunt en speelde vol op de aanval. Toch werden ze in de 87e minuut afgestraft. Dat het doelpunt van Tagliafico werd afgekeurd na tussenkomst van de VAR zorgde voor een hoop frustratie op Twitter, maar de fans blijven trots op hun ploeg.

Tussen kunst en kitsch

Ook het Journaal van 20 uur was als gebruikelijk populair met ruim 2 miljoen kijkers en De Wereld Draait Door maakt met het cijfer van een mooie 1,3 miljoen de top drie compleet. EenVandaag wist 1,2 miljoen mensen te binden en naar Jinek keek ruim 936.000 man. Een mooie avond voor de NPO. Tussen kunst en kitsch bleek daarbij een geduchte concurrent van de voetballers, want er zijn toch nog ruim 1,3 miljoen mensen die meer hebben met stoffige snuisterijen dan gespierde kuiten. 

Mr. Frank Visser

RTL en SBS hadden meer last van de Champions League en scoorden op primetime een stuk slechter dan vorige weekMet open armen trok bij RTL 533.000 kijkers en Steenrijk, Straatarm zakte op SBS af naar 481.000. De grootste val was voor Mr. Frank Visser rijdt visite: vorige week stemden 813.000 kijkers af op de burenruzies, maar dit keer kon het slechts 573.000 kijkers boeien. Moet 'ie de volgende keer toch even op die vlekjes letten.

Meer over