De TV van gisteren: Ik Hou Van Holland wint de Sintstrijd

6 december 2015 09:45 | kijkcijfers | Door Televizier

© RTL Nederland/Roy Beusker

Het heerlijk avondje werd op tv gewonnen door Linda de Mol. Haar speciale Ik Hou Van Holland werd gezien door 1.93 miljoen mensen.

Daarmee versloeg Linda ook de seizoenstart van Ik Vertrek, dat desondanks een hele aardige 1.27 miljoen kijkers scoorde. Het was weer ouderwets genieten met het verhaal van Joost en Susan die een bed & breakfast begonnen in Andalusië terwijl het pand een bouwval was zonder riolering, deuren of ramen.

Maar alle grappen ten spijt, Joost en Susan maakten van hun bouwval een goedlopende b&b met een internationale klantenkring.

Holland houdt van de Sint

Toch kon niets op tegen Ik Hou van Holland. Het was dan ook een bijzondere aflevering, nog los van het feit dat RTL op het laatste moment besloot de omstreden kleurpieten eruit te knippen. Maar de kandidaten mochten er ook zijn: de teams van Shownieuws en RTL Boulevard namen het tegen elkaar op. Dit betekende dat roddelkoningen Albert Verlinde en Evert Santegoeds recht tegenover elkaar stonden en ook Renate en Winston Gerschtanowitz gingen de strijd tegen elkaar aan. Uiteindelijk won het team van SBS Shownieuws de aflevering, wat iedereen in hun publieksvak tien kilo pepernoten opleverde.

Sommige kijkers hadden echter oog voor andere lekkernijen...

#Krolindekwis

Ondertussen was op NPO 1 de speciale Sinterklaasaflevering van De Kwis goed voor 1.2 miljoen kijkers. De quizmasters kregen hun zin toen Henk Krol gehoor gaf aan de hashtag #krolindekwis en vrijwillig het lijdend voorwerp was. Hij moest zijn kennis over dode prominenten op de proef stellen en dat ging hem redelijk af, ook al dacht hij even dat Kees Driehuis ons al had verlaten.

Maar de echte verrassing was de komst van iemand die vorig jaar op het laatste moment afzei: De man, de mythe, de Kwis-legende... Gordon.

Sint & Nieuw amper bekeken

Op de late avond werd een heuse Sinterklaasconferencestrijd geleverd. NPO 3 had cabaretier Martijn Koning met Sint & Nieuw, maar met 261.000 kijkers haalde hij de kijkcijfer top 25 niet eens. Zijn rappe tempo en droge humor kon daarentegen op Twitter best wat mensen bekoren.

Lief & Laf scoort

Tien minuten na Sint & Nieuw begon Javier Guzman aan zijn eigen conference op RTL 4: Lief en Laf. Guzman werd behoorlijk geholpen door het feit dat hij direct na het best bekeken programma van de dag mocht beginnen. In totaal keken 1 miljoen naar zijn observaties over het afgelopen jaar. Maar de genadeloos grove Guzman op de familiezender was niet ieders kopje thee.

Maar tja, humor is en blijft een subjectief begrip...

Meer over