De kijkcijfers van zaterdag 4 mei 2019

De TV van gisteren: Ik Vertrek meest in trek

Ik vertrek kwam op de stemmige avond van de Nationale Dodenherdenking uit de bus als best bekeken amusementsprogramma.

Dit jaar keken 2.38 miljoen mensen via NPO 1 naar de ceremonie ter nagedachtenis van militairen en oorlogsslachtoffers vanaf de Dam in Amsterdam. Het NOS Journaal volgde daarna met 2.79 miljoen kijkers. Daarna was het de beurt aan Ik vertrek dat maar liefst 1.4 miljoen kijkers wist te boeien met een herhaling van de inmiddels vertrouwde formule van emigratiehorror.

RTL pakt brons

RTL deed traditiegetrouw verslag van de dodenherdenking vanaf de Waalsdorpervlakte. Zo'n 650.000 kijkers stemden af op deze live uitzending. Daarna lukte het Kees en co om niet boven het miljoen uit te komen, de comedy bleef steken op 936.000 kijkers. Vervolgens kwamen Paul pakt uit en de laatste, reguliere aflevering van De tv kantine wel over de miljoengrens heen met respectievelijk 1.02 en 1.03 miljoen kijkers. De imitaties van gastspelers Ilse Warringa als Ilse DeLange en Jonas Smulders als voetballer Frenkie de Jong konden op veel lof rekenen.

SBS lacht om homevideo's

Ook op SBS werd stilgestaan bij de nationale herdenking. De zender prikte even voor 20.00 uur de beelden van de ceremonie op de Dam door van de NOS en scoorde daarmee 354.000 kijkers. Daarvoor moest wel de reguliere programmering even onderbroken worden en dat zorgde voor een wat opmerkelijke situatie omdat op dat moment Airen Mylene een aflevering van Lachen om homevideo's aan elkaar praatte. Na de herdenking en de reclame ging de lachshow onverstoord verder. Later op de avond scoorde een nieuwe aflevering van de Gordon tegen Dino show 347.000 kijkers, niet genoeg voor een plek in de kijkcijfer top 25.

Meer over:

Reageren