Kijkcijfers van dinsdag 16 februari 2021

De TV van gisteren: Ik Vertrek nestelt zich tussen avondklokuitzendingen

17 februari 2021 08:11 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© Avrotros

Dinsdag stond het land even op zijn kop omdat mogelijk de avondklok ten einde kwam nadat Viruswaarheid een kort geding won over de avondklok. Maar uiteindelijk was het Ik vertrek dat een topscore neerzette.

Mogen we nou wel of niet de straat op na 21.00 uur? Die vraag leefde dinsdag bij veel Nederlanders nadat het kort geding werd gewonnen door Willem Engel en zijn manschappen. Uiteindelijk werd het vonnis opgeschort en bleef de maatregel van kracht. Engel vertelde er ’s avonds over bij Op1, maar ondanks dat hij de persoon van de dag was, gingen de kijkcijfers van de talkshow niet door het dak.

Voetbal

Op1 legde het zelfs af tegen De Vooravond en Jinek, dat met respectievelijk 1.209.000 en 1.203.000 kijkers meer bekijks had dan de NPO-talkshow, waar 1.030.000 mensen naar keken. Het Champions League-duel tussen FC Barcelona en Paris Saint Germain op SBS6 trok zelfs meer kijkers. 1.049.000 voetballiefhebbers zagen hoe Ronald Koeman, Frenkie de Jong en Lionel Messi een pak op de broek kregen van de Parijzenaars: 1-4.

Ik vertrek 

Het programma dat aan al het geweld ontsnapte was Ik vertrek. Maarten en Dominique verhuisden naar het Italiaanse gehucht San Benedetto Val di Sambro om daar een bed & breakfast te beginnen. Dat werd gadegeslagen door 2,1 miljoen mensen. Alleen het NOS journaal van 20.00 uur werd beter bekeken.

Meer over