De kijkcijfers van zaterdag 1 oktober

De TV van gisteren: Ik vertrek XL sluit af met 1.17 miljoen kijkers

2 oktober 2022 09:49 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© AVROTROS
Net als vorige week had NPO 1 het weer voor het zeggen op de zaterdagavond. Onder meer de slotaflevering van Ik vertrek XL trok een hoop kijkers.
In totaal 1.17 miljoen mensen keken naar de verrichtingen van de twee groepen die hun geluk zoeken in het buitenland. Het was de laatste aflevering van een korte reeks, die wekelijks zeer goed werd bekeken. In Italië werden in deze laatste aflevering al gasten ontvangen, terwijl op Bonaire nog altijd geen huis is afgebouwd. 

Yvon en Matthijs

Ik vertrek XL is niet het enige kijkcijferkanon op NPO 1 op de zaterdagavond. Yvon Jaspers trapte rond de klok van zeven weer af met Onze Boerderij, waarin ze samen met bekende gezichten uit Boer zoekt vrouw weer aan de slag ging op haar eigen boerderij. 807.000 mensen zagen het. Later op de avond was het weer tijd voor Matthijs van Nieuwkerk in Matthijs gaat door. Daar keken 797.000 mensen naar. Ook op NPO 1: de samenvattingen van de Eredivisie. 1.1 miljoen voetballiefhebbers zaten voor de buis.

RTL 4

Een lastige klus voor RTL 4 om er wat tegenover te zetten, maar dat deden ze wel. Rond de klok van acht startte Lego Masters, waar 636.000 mensen naar keken. De 1% quiz die daarop volgde kon 642.000 mensen naar de buis brengen.

Ook SBS 6 strijdt om de kijkcijfers op de zaterdagavond. Rond acht uur stond Ik hou van Holland geprogrammeerd, waar 831.000 mensen naar keken. De alleskunner vips wist 767.000 lieden naar de buis te krijgen.

Meer over