Kijkcijfers 23 november 2023

De TV van gisteren: Jan-Jaap van der Wal voorzichtig uit de startblokken met Voor de Show

24 november 2023 08:44 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© Roland J. Reinders

Na een seizoen Dit Was het Nieuws stond Jan-Jaap van der Wal gisteravond in de startblokken met zijn nieuwe satirische programma Voor de Show.

Het had wel wat weg van Five Live.

Voor de Show

De avond begon goed voor NPO1, want Floortje Naar het Einde van de Wereld wist ruim een miljoen kijkers te trekken. Van deze miljoen kijkers bleven er 439.000 plakken en dat zal vast een teleurstelling voor hem zijn. Voor de Show is een sketchshow dat zich afspeelt achter de schermen van een talkshow en Jan-Jaap van der Wal is de host die verschillende gasten ontvangt. De meningen over de eerste uitzending zijn nog wat verdeeld op X (voorheen Twitter).

Waar Is Mijn Erfenis

Op RTL4 konden kijkers die wel zin hadden in wat entertainment terecht bij I Can See Your Voice. 696.000 kijkers zagen hoe de één na de andere valse kraai werd weggespeeld. Dennis van der Geest weet ook wekelijks een vaste groep kijkers trekken naar zijn programma Waar Is Mijn Erfenis. Gisteravond zagen 675.000 kijkers weer een pareltje voorbij komen waarin een stel (half)zussen de strijd met elkaar aangingen om de erfenis van hun vader. Het werd soms erg ongemakkelijk.

Vandaag Inside

Dat er veel tv gekeken werd gisteravond is wel duidelijk. Zo was Het Sinterklaasjournaal in de vooravond goed voor ruim 1,3 miljoen kijkers. Khalid en Sophie trokken 917.000 kijkers en het vrouwenvoetbal met Ajax tegen AS Roma wist 318.000 voetbalfans te boeien op NPO3. Ook de andere talkshows Beau (754.000) en Op1 (714.000) trokken veel bekijks en komen daarmee zelfs in de top25 best bekeken programma’s van de dag terecht. Vandaag Inside was de best scorende talkshow van de avond met ruim 1,2 miljoen kijkers. Waar uiteraard nog even nagepraat werd over de verkiezingen, maar het was vooral Merel Ek die de show stal.

Meer over