De TV van gisteren: Jan Kooijman valt tegen op NPO 1

25 augustus 2016 08:22 | kijkcijfers | Door Televizier

© Wessel de Groot

Jan Kooijman maakte woensdag zijn debuut op NPO 1 met het programma Tot elkaar veroordeeld, maar het aantal kijkers viel flink tegen: 480.000.

In Tot elkaar veroordeeld worden verwaarloosde of onhandelbare asielhonden gekoppeld aan forensisch psychiatrische cliënten in de hoop dat beide partijen daar baat bij hebben. Jan Kooijman kijkt hoe het gaat met mens en dier. Een mooi initiatief, maar het debuut van Jan Kooijman trok maar weinig kijkers. Misschien niet helemaal terecht, want twitterende kijkers zijn bijzonder enthousiast over Tot elkaar veroordeeld.

Linda's zomerweek

Linda's zomerweek zakte voor het eerst sinds jaren onder de 1 miljoen kijkers en trok 908.000 mensen met gasten Isa Hoes en Groen Links-voorman Jesse Klaver. Die laatste heeft dankzij zijn optreden waarschijnlijk wel wat extra stemmen weten te scoren voor de verkiezingen van volgend jaar.

De slimste mens

Zelfs De slimste had last van het mooie weer en kwam net niet boven de 1 miljoen kijkers uit. De uitdaagster was NRC-columniste Japke-D Bouma en er was maar een vraag die de kijkers bezighield.

Gelukkig legde Japke-D het verhaal zelf uit aan Philip Freriks. Ze heet eigenlijk Japke-Doutzen, maar liet die tweede naam al snel vallen. Tot ze ging schrijven en er de eerste letter van haar tweede naam weer achteraan plakte. Japke-D overleefde dag 1 van De slimste niet.

Meer over