KIJKCIJFERS VRIJDAG 27 SEPTEMBER 2019

De TV van gisteren: Jinek sluit af met 1.22 miljoen kijkers

28 september 2019 09:09 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© Pim van Boesschoten

Eva Jinek heeft met haar talkshow op NPO 1 afgesloten met 1.22 miljoen kijkers. Het was voor de talkshowhost de laatste aflevering van Jinek voordat ze vertrekt naar RTL 4.

De redactie van Jinek had een keurige gastenlijst in elkaar gezet voor de laatste aflevering van Jinek. Zo was onder meer de voorzitter van het Britse Lagerhuis John Bercow te gast. Ook lieden als Marco Borsato en John Ewbank maakten hun afwachting in de uitzwaai-aflevering. Daarnaast ontbrak Gerard Joling uiteraard ook niet. Hij bracht een bijzondere versie van zijn Songfestivalhit ‘Shangri La’ ten gehore.

The Masked Singer

De eerste aflevering van The Masked Singer op RTL 4 is met recht een succes te noemen. Er stemden in totaal 1.49 miljoen mensen af op het programma en daarmee is het na het Journaal van 20.00 uur het best bekeken programma van de avond. In de show worden zingende BN’ers opgevoerd die onherkenbaar een nummer zingen. Er werd uiteraard ook weer fanatiek meegetwitterd. Met name Loretta Schrijver kreeg veel positieve feedback.

Dance dance dance

Vooraf werd al veel gespeculeerd over de strijd tussen The Masked Singer van RTL 4 en Dance dance dance van SBS 6. Uiteindelijk blijkt het een glorieuze overwinning voor het eerstgenoemde programma, want voor Dance dance dance waren slechts 760.000 kijkers te porren. Voorlopig lijkt RTL dus de beste papieren te hebben voor de vrijdagavond. Dance dance dance begon overigens wat te vroeg, hetgeen niet door iedereen als prettig werd ervaren.

Flikken Rotterdam

De derde aflevering van het vierde seizoen van Flikken Rotterdam werd ook weer goed bekeken. In totaal stemden 1.09 miljoen mensen af op de televisieserie die wordt uitgezonden op NPO 1. Vorige week waren dat er ongeveer net zo veel. Flikken blijft dus scoren bij de NPO.

Bed & Breakfast en 2 voor 12

Het zijn ondertussen twee klassiekers van de publieke omroep te noemen. Bed & Breakfast is sinds 13 september weer op televisie met een wekelijkse frequentie op de vrijdagavond. En uiteraard wordt daar gretig op afgestemd. Deze week waren dat 1.03 miljoen kijkers. Ook voor de stokoude maar nog altijd boeiende quiz 2 voor 12 zetten de mensen hun televisie aan. Er keken eveneens 1.03 miljoen mensen.

Meer over