De TV van gisteren: Jochem Myjer wint met glans van Prinses op de Erwt

De strijd op nieuwjaarsdag ging tussen NPO 1 met Jochem Myjer en het moderne sprookje van RTL 4. De winst ging overtuigend naar de NPO.

De vijfde solovoorstelling van de gezellig drukke cabaretier kon rekenen op 2.1 miljoen kijkers en zo goed als unaniem positieve reacties op Twitter. Hij viel in de smaak dankzij z'n razendsnelle grappen, treffende persiflages en tomeloze positiviteit. De afgelopen tijd vocht Jochem zich terug na een levensbedreigende ziekte. Dat stond garant voor veel waardering.

Prinses op de Erwt

Ruim 1.5 miljoen keken naar alweer het derde moderne sprookje dat RTL mede dankzij de Postcodeloterij op de buis bracht. Prins Manuel (Teun Luijkx) deed zijn best een vrouw te vinden en kreeg hulp van een Boer Zoekt Vrouw-achtige datingshow. Het verhaal had, uiteraard, een romantisch happy end. Maar de show werd gestolen door Angela Schijf (foto) die als presentatrice Marjon Kaspers wel héél erg op een zeker iemand leek.

Ranking the Stars

De nieuwjaarspecial van Ranking the Stars, uiteraard al opgenomen vlak na Sinterklaas, was goed voor 572.000 kijkers. Met vragen als "wie is de beste EU-politicus" en "van wie horen we in 2016 niets meer" zat de sfeer er al snel lekker in. Maar het was eigenlijk al gezellig toen Paul de Leeuwalle tien BN'ers naar hun goede voornemens vroeg...

Toch bleven de kijkers achter met een prangend dilemma, zo op de eerste dag van het jaar.

Reageren