Kijkcijfers woensdag 5 april

De TV van gisteren: John Williams wint het duidelijk van Erik van der Hoff

6 april 2023 07:45 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© Videoland

Het was gisteren een spannende avond voor zowel John Williams als Erik van der Hoff, want beide heren stonden lijnrecht tegenover elkaar. De vraag is nu: wat was er meer in trek: De Slechtste Chauffeur van Nederland (op RTL5) of De Grote Muziekquiz (Net5)?

We zullen er niet langer omheen draaien: De Slechtste Chauffeur van Nederland had zo'n 288.000 kijkers meer dan zijn concurrent. Maar of John daar trots op mag zijn, is een tweede. Het programma haalde net niet de top-25.

De Slechtste Chauffeur van Nederland

Het programma De Slechtste Chauffeur van Nederland (met nu 431.000 kijkers) heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. Al jaren is het format hetzelfde, oftewel een groep rampzalige automobilisten heeft zich opgegeven in de hoop - om onder het toeziend oog van John Williams en coaches Tim en Tom Coronel en rijschoolhouder Beau Luijten - hun rijgedrag te verbeteren. Het is gezien hun angstige, roekeloze en bij vlagen zelfs levensgevaarlijke capriolen soms de vraag of ze hun rijbewijs niet bij een pakje boter hebben gekregen, zo bleek gisteravond opnieuw.

De Grote Muziekquiz

Waar de kijkers van RTL5 dus haast met doodsangsten zaten vanwege alle capriolen van de deelnemers, was het bij Net5 juist tijd voor wat gezelligheid. Erik van der Hoff maakte zijn langverwachte comeback met De Grote Muziekquiz, waar uiteindelijk 143.000 mensen naar keken. Verder bleven er 111.000 mensen hangen voor een ware trip down memory lane in The Greatest Hits: Met Stip op 1. Vervolgens kon de eerste aflevering van de realityshow Goud Zuid rekenen op en pijnlijke 36.000 mensen.

Feyenoord vs. Ajax

De aantallen van zowel RTL5 en Net5 zijn niet bijster hoog, maar dat valt goed te verklaren als je kijkt naar de concurrentie. Naast Race Across the World (756.000), Ruimteschip Aarde (605.000), Spoorloos (830.000) en Steenrijk Straatarm (475.000) hadden deze shows toch het meest last van de heftig oplopende voetbalwedstrijd tussen grootheden Ajax en Feyenoord. Daar keken ruim 2,1 miljoen kijkers naar: 816.000 mensen zagen de wedstrijd op ESPN, 1,3 miljoen schakelden over naar FOX.

Meer over