Kijkcijfers maandag 29 augustus

De TV van gisteren: Kassa wint kijkcijferstrijd, ook goede start Expeditie Robinson en Jinek

30 augustus 2022 07:25 | kijkcijfers | Door Marjolein Vos

© Rogier Veldman

Het was weer een avond vol nieuwe programma’s waarbij NPO, RTL4 en SBS 6 allemaal weten te scoren.

Allereerst is het NOS Journaal weer het best bekeken van deze maandag. Ruim 1,6 miljoen kijkers stemden af op het nieuwsbulletin voor het laatste nieuws. Het RTL Half Acht Nieuws is goed voor ruim 1,2 miljoen.

Kassa

Maar echt kassa is het bij NPO naast het journaal ook voor het programma Kassa (1.273.000). Het live consumentenprogramma met relevante en actuele reportages, spannende confrontaties en handige tests wist veel kijkers te boeien.

Nieuwe televisie-avond

De nieuwe maandagavond van RTL4 komt goed uit de verf. Gestart met RTL Boulevard (911.00), met daarna het RTL Half Acht Nieuws, gevolgd door de aftrap van het nieuwe seizoen van GTST (881.00). Daarna bleven de kijkers nog hangen voor Expeditie Robinson (1.101.000) en gevolgd door Jinek (1.032.000). Die laatste heeft dat succes grotendeels te danken aan de aanwezigheid van Nick en Simon die in de studio waren om te praten over hun muzikale breuk.

Op de vooravond was er ook succes. Zo stond bij RTL Boulevard dit keer een nieuwe (en tevens oude vertrouwde) presentatrice achter de desk namelijk Daphne Bunskoek. Zij keert terug bij het programma nu Marieke Elsinga vertrokken is en Vivienne van den Assem binnenkort met zwangerschapsverlof gaat. En voor GTST mochten de kijkers de tissues pakken als bekend wordt wie er overleden is.

Chateauwaardig

Ook SBS6 kan gisterenavond rekenen op een hogere plek in de Dag Top 25 dan de laatste dagen. Met een nieuwe aflevering van Chateau Meiland (887.000) pakt SBS de achtste plek. Ook op de twaalfde plek zijn ze terug te vinden met Vandaag Inside (772.000).

Meer over