Kijkcijfers 22 december 2022

De TV van gisteren: Kijkers genieten volop van Kerstappels

23 december 2022 09:02 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© BNNVARA

In de aanloop naar kerst komen veel programma’s natuurlijk met heuse kerstspecials. Kerstappels was er zo één en die film was, net als de serie Oogappels, een groot succes bij de kijkers.

Het vierde seizoen van Oogappels zit er net op, maar gelukkig hoefden fans niet lang in de put te zitten want gisteravond was het langverwachte Kerstappels te zien. Dat veel kijkers zin hadden in de film was wel duidelijk. Het was namelijk het best bekeken programma van de avond met ruim 1,3 miljoen kijkers. Op Twitter ging dan ook de loftrompet. Kijkers genoten volop en de acteurs zorgden voor veel herkenbare momenten. Er wordt dan ook al gepleit dat de serie de Gouden Televizier-Ring zou moeten winnen.

I Can See Your Voice Kerstspecial

Tegenover Kerstappels stond de kerstspecial van I Can See Your Voice en die deed het ook zeker niet onverdienstelijk. Het RTL4-programma wist ruim een miljoen kijkers aan de buis gekluisterd te houden. Speciaal voor de kerstspecial schoof Francis van Broekhuizen aan bij het panel en zij zong uiteindelijk Oh Holy Night met de overgebleven kandidaat. Kijkers waren dan ook lovend over Francis.

SBS6

Ook gisteravond bleef SBS6 flink achter op RTL en de NPO. De zender noteerde met De Kookklunzen waarschijnlijk een dieptepunt met 182.000 kijkers op primetime. De Top 4000 Muziekquiz heeft na een aantal dagen een steady aantal kijkers van gemiddeld 330.000 kijkers.

Meer over