De TV van gisteren: Keurige cijfers voor eerste RTL Summer Night

4 juli 2017 14:11 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

De verwachtingen waren hoog gespannen, maar Beau van Erven Dorens stelde niet teleur in RTL Summer Night. De debuutaflevering was goed voor 746.000 kijkers.

Daarmee zit RTL Summer Night een dikke 100.000 kijkers boven het gemiddelde van RTL Late Night. Mogelijk scoorde de show hoger omdat mensen benieuwd waren naar de nieuwe, zomerse opzet. Daarmee kwam de show nog steeds niet in de buurt van NPO-concurrent Jinek dat 829.000 kijkers scoorde. Feit blijft dat de meeste twitteraars het talkshowdebuut van Beau van Erven Dorens behoorlijk konden waarderen. 

Late Boulevard

Na het avondvullende RTL Summer Night beleefde RTL Boulevard ook een primeur: de allereerste late avond editie van het showbizzprogramma. Voor de makers van Shownieuws is dat al jaren gesneden koek, maar bij Boulevard werd er een bijzonder moment van gemaakt door de verlichting aan te passen waardoor de sfeer extra warm en intiem werd. In totaal keken zo'n 427.000 mensen naar de late Boulevard, terwijl 705.000 mensen naar SBS zapten. Misschien lag het aan de onderwerpen, zo besprak Boulevard uitgebreid het weinig tot de verbeelding sprekende designertepelfenomeen. 

Meester Frank Visser scoort

SBS 6 beleefde wederom een prima maandagavond dankzij Meester Frank Visser doet uitspraak. Een slordige 974.000 kijkers zagen in de herhaling hoe hij recht probeerde te spreken in een uit de hand gelopen burenruzie met wel hele uitgesproken types.

Meer over