Kijkcijfers zondag 12 december 2021

De TV van gisteren: Kijkcijferrecord voor wereldtitel Max Verstappen

13 december 2021 08:20 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP

Zondag was het in Abu Dhabi de dag van Max Verstappen en bijna vijf miljoen Nederlanders zagen hoe hij wereldkampioen werd. Ziggo Sport nam zodoende met een kijkcijferrecord afscheid van de Formule 1.

Max Verstappen werd zondag als eerste Nederlander ooit wereldkampioen in de Formule 1. De Nederlander trok een gigantisch kijkcijferaantal naar Ziggo Sport. Verdeeld over twee zenders trok de race in Abu Dhabi bijna vijf miljoen kijkers. Op Ziggo Sport Select keken 2,54 miljoen mensen naar de race, op Ziggo Sport Racing schakelden nog eens 2,37 miljoen mensen in.

Record 

De race in Abu Dhabi is dankzij de bijna vijf miljoen kijkers de best bekeken F1-race ooit op Ziggo Sport. Het oude record stond op naam van de GP van Zandvoort van eerder dit jaar, waar drie miljoen racefans op afstemden.

RTL vs. SBS 

Naast al het racegeweld deed Maestro het ook aardig. De tweede aflevering van het huidige seizoen trok 1.715.000 kijkers. Expeditie Robinson wist 1.454.000 kijkers te bekoren. Bij SBS6 was Linda’s Wintermaand het best bekeken programma van de dag. Naar de aflevering met Guus Meeuwis en Jelka van Houten keken 806.000 geïnteresseerden.

Meer over