Kijkcijfers 30 juli 2023

De TV van gisteren: André Rieu is ook op tv immens populair

31 juli 2023 08:57 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© AVROTROS

Het was een mooie tv-avond met voor ieder wat wils. Van sport, quizzen, interviews en muziek. André Rieu was terug met zijn jaarlijkse concert op het Vrijthof en trok daarmee enorm veel kijkers.

De violist was op primetime zelfs het best bekeken programma van de avond.

André Rieu op het Vrijthof

De 'koning van de wals' keerde vorig jaar zomer met het Johann Strauss Orkest terug naar het Vrijthof in Maastricht voor een zomerconcert. Voor de liefhebbers die er niet bij konden zijn werd het concert gisteravond op tv uitgezonden en kon rekenen op veel lof. Ruim 1,1 miljoen kijkers deinden mee voor de tv en genoten volop.

Zomergasten

Theo Maassen ontving in de tweede aflevering van Zomergasten cinematograaf Hoyte van Hoytema. Vooral voor filmliefhebbers was dit een uitzending om van te smullen. Hoyte is erg bekend in Hollywood en deed bijvoorbeeld het camerawerk voor Interstellar, Dunkirk en de bioscoophit Oppenheimer.

Niet alleen de gast kon op lof rekenen maar ook het aangepaste decor. Er werd namelijk vorige week door kijkers geklaagd over het wisselende decor en knipperende lichten, maar dat is nu verleden tijd. De tweede aflevering leverde weer veel lovende woorden alleen de kijkcijfers blijven een beetje achter met 447.000 kijkers.

Formule 1

Op sportgebied viel er ook genoeg te beleven. De Tour de France voor dames trok een goede 691.000 kijkers en ruim 1,1 miljoen kijkers (net iets minder dan André Rieu) zagen hoe Max Verstappen voor de achtste keer op rij een overwinning boekte. Dit keer was hij veel te sterk tijdens de Grand Prix van België.

Wat er verder gebeurde

SBS6 scoorde weer wat minder. De datingshow Ik Ga op Reis en Neem Mee wist zelfs een laagterecord neer te zetten met 260.000 kijkers. Het seizoen van De Prins Met het Witte Haar zit erop en werd vervangen door een herhaling van Wie van de Drie en wist 317.000 kijkers te boeien. Op RTL4 was Postcode Loterij Een Tegen 50 goed voor 634.000 kijkers en de 1 Procent Quiz 543.000 kijkers.

Meer over