Kijkcijfers maandag 1 november 2021

De TV van gisteren: Geboorte Vivé bezorgt Chateau Meiland slordige miljoen kijkers

2 november 2021 09:05 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
Misschien delen de Meilandjes al teveel van hun dagelijks leven op social media: de geboorte van de inmiddels anderhalve maand oude Vivé bezorgde Chateau Meiland geen kijkcijfergoud.

Eerlijk is eerlijk: het blijft knap dat Chateau Meiland zich met een matige lead in als HLF8 weet te revancheren op primetime.

Cupido Ofzo scoort slecht

Waar Johnny de Mol met zijn talkshow ditmaal een voor hem zeker geen onaardige 309.000 kijkers trok, schoten Martien en co door naar 1,09 miljoen die genoten van de perikelen rond de komst van de kleine.

De kijkcijfers van SBS 6 beleefden daarna een fikse dip: de tweede aflevering van Cupido ofzo kwam niet verder dan 387.000 kijkers. Pijnlijk weinig voor zo'n prestigieuze productie.

Kijk hier een stukje terug van Chateau Meiland

NPO levert in

NPO 1 reserveerde anderhalf uur primetime voor de ernstige NOS special Klimaat: Zijn we te laat. Daar hadden slechts 809.000 kijkers oren naar. Dat merkte Spoorloos, doorgaans goed voor meer dan dan een miljoen maar ditmaal bleef Derk Bolt met 998.000 kijkers net op de drempel haken. Op1 zakte vervolgens terug naar 823.000 kijkers.

RTL op 1

RTL 4 had een meer dan prima begin van de week. Niet alleen scoorde GTST met 839.000 kijkers uitstekend, ook de slotaflevering van Kopen zonder kijken, met een erg kritisch stel, was goed voor maar liefst 1,2 miljoen kijkers. Daarmee pakken Martijn Krabbé en zijn team kijkcijfergoud. Jinek wist vervolgens nog eens 800.000 mensen te informeren en te vermaken. 

Meer over