Kijkcijfers woensdag 23 maart 2022

De TV van gisteren: een open einde in De Erfgenaam

24 maart 2022 10:19 | kijkcijfers | Door Janine van Rooden

© RTL

Vorige week werd Het Verhaal van Nederland niet uitgezonden vanwege de gemeenteraadsverkiezingen. Mensen zijn het programma daardoor in ieder geval nog niet vergeten. Wederom wist het geschiedenisprogramma op de woensdagavond hoge kijkcijfers te scoren. Ruim 1,5 miljoen kijkers zagen de aflevering over hoe Nederland in de 17e eeuw een wereldmacht werd.

In de aflevering over de Gouden Eeuw werd aandacht besteed aan de VOC en welke rol Nederland speelde in de slavernij. Kijkers vonden dit een interessant stukje geschiedenis, maar vonden het ook pijnlijk om geconfronteerd te worden met hoe het er in die tijd aan toe ging.

Op1

Van alle talkshows werd er het meest geschakeld naar Op1. De 833.000 kijkers zagen minister Ernst Kuipers praten over het afschaffen van de coronamaatregelen en Evgeniy Levchenko over vluchtende straatkinderen in Oekraïne. Levchenko is sinds de oorlog in Oekraïne een veelgevraagde gast in talkshows, maar kijkers zouden ook graag eens iemand anders aan het woord willen zien. Dat bleek uit de reacties op Twitter.

De Erfgenaam

In De Erfgenaam ging Ruben Nicolai op pad om de nalatenschap van de Joodse erflater Alfred Jacques Marx op de juiste plek te krijgen. De nalatenschap bleek een investering te zijn die net voor de Tweede Wereldoorlog was gedaan en na de oorlog werd ondergebracht bij een speciaal fonds. Daar lag het al die tijd te wachten op erfgenamen. Wat de nalatenschap precies omvatte, was nog niet bekend. Alleen met toestemming van de familie kon dit worden opgevraagd. Ruben vond de familie en kreeg toestemming om alle informatie op te vragen, maar... aan het einde van de uitzending was de erfenis nog steeds niet bekend. Er bleken allerlei haken en ogen te zitten aan het proces om alles op te vragen, waardoor het nog een jaar kan duren voordat de nalatenschap bekend wordt gemaakt. Een kleine domper voor de ruim één miljoen kijkers.

Meer over