Kijkcijfers 19 juli 2023

De TV van gisteren: Rafael van der Vaart en Roxane Knetemann kibbelen erop los in De Oranjezomer

20 juli 2023 08:50 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© screenshot Talpa

Er viel weer genoeg te beleven op tv gisteravond, vooral op het gebied van wielrennen. In De Oranjezomer maakte een bepaald moment in de tour de tongen los bij Rafael van der Vaart en Roxane Knetemann.

Beide lieten even flink hun mening weten.

De Oranjezomer

Hélène Hendriks kon gisteravond een moment achterover leunen, want Rafael van der Vaart en Roxane Knetemann namen het gesprek over. Ook tafeldame Fidan Ekiz genoot ervan. De oud-voetballer dropte even een bommetje bij zijn NOS-collega’s en liet weten zich gestoord te hebben aan het commentaar tijdens de etappe van afgelopen zondag, omdat de aandacht vooral bij de Jumbo-Visma ploeg lag in plaats bij Wout Poels (die de etappe won). Roxane was het daar, ook als NOS-commentator, uiteraard niet mee eens. 706.000 kijkers waren getuige van een verhitte discussie, waar achteraf ook zeker om gelachen kon worden.

B&B Vol Liefde

Dat B&B Vol Liefde elke avond dé publiekstrekker is is allang duidelijk. Gisteravond keken er 999.000 mensen naar de liefdesperikelen in het buitenland en dat betekende weer een seizoensrecord voor RTL4. Wellicht had het programma net de miljoen kijkers aan getikt als er geen storing was bij KPN (mensen konden alleen maar NPO 1,2,3 ontvangen). Naast de afwijzing van Claudia leverde de storing toch wat teleurstelling op.

Avondetappe

Naast de Tour de France was er ook weer veel aandacht en interesse voor de Nijmeegse Vierdaagse. De tweede uitzending van Het Gevoel van de Vierdaagse wist weer ruim een miljoen kijkers te trekken. De serie Droom van de Jeugd stelde toch weer teleur met 529.000 kijkers. Winnaar van de avond op NPO1 was weer De Avondetappe. Dit keer waren Tom Dumoulin, Rob Harmeling en Stef Clement te gast en dat blijken geliefde namen te zijn bij kijkers.

Steenrijk Straatarm

SBS6 gooit het doordeweeks op de herhalingen met gisteravond Steenrijk Straatarm. De aflevering wist toch nog een prima 434.000 kijkers te trekken. Dit keer was oud-MAFS deelnemer Mark Zijlstra weer te zien.

Meer over