Kijkcijfers woensdag 17 april 2024

De TV van gisteren: Kandidaat De Slechtste Chauffeur van Nederland zou nooit meer mogen autorijden

18 april 2024 08:49 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© RTL

John Williams was gisteravond terug met een nieuw seizoen van De Slechtste Chauffeur van Nederland. De eerste aflevering zorgde meteen voor veel rumoer, want hij had misschien wel de slechtste chauffeur van Europa te pakken.  

Kandidaat Stefano deed vele monden openvallen.

De Slechtste Chauffeur van Nederland

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van De Slechtste Chauffeur van Nederland maken kijkers kennis met nieuwe wegpiraten. Onder andere Stefano uit Den Haag komt langs om zijn skills te verbeteren, maar niet alleen John Williams schrikt zich rot, ook de 511.000 kijkers want hoe Stefano aan zijn rijbewijs is gekomen is een hele grote vraag. Hij mag van de programmamakers ook niet meer de openbare weg op.

Zussen

De nieuwe dramaserie Zussen lijkt de nieuwe kijkcijferhit te zijn van de woensdagavond. Gisteravond zagen ruim 1,1 miljoen kijkers onder andere hoe Nienke's afkomst heel anders in elkaar blijkt te zitten dan zij dacht. De Omroep MAX-serie was het best bekeken programma van de avond primetime.

Manchester City - Real Madrid

Voetballiefhebbers werden gisteravond op hun wenken bediend, want de wedstrijd Manchester City tegen Real Madrid was er één om je vingers bij af te likken. De twee ploegen waren erg aan elkaar gewaagd, maar een plekje in de halve finales van de Champions League stond dan ook op het spel. De wedstrijd eindigde in 1-1 dus dat betekende dat het middels strafschoppen beslist moest worden. Uiteindelijk zagen ruim 1 miljoen kijkers Real Madrid er met de winst vandoor gaan.

De Piano

Verder ging een nieuw seizoen van Volle Zalen van start met Francis van Broekhuizen. Het bleek wel dat er veel te zien was op tv, want uiteindelijk trok de eerste aflevering maar 274.000 kijkers. Ook voor Chantal Janzen zal deze ochtend met een flink tegenvaller te maken krijgen, want De Piano zakt alleen maar verder weg. Gisteravond zaten er nog 446.000 klaar voor de talentenjacht en daarmee scoort ze dus minder kijkers dan RTL5 en SBS6 op hetzelfde tijdstip. Je Huis op Orde was namelijk goed voor 455.000 kijkers.

*De genoemde kijkcijfers zijn afkomstig van Tina Nijkamp, zij deelt dagelijks lineaire kijkcijferdata op haar Instagram-pagina @tinanijkamp. 

Meer over