Kijkcijfers maandag 11 juli 2022

De TV van gisteren: een vliegende start voor De Slimste Mens

12 juli 2022 09:34 | kijkcijfers | Door Janine van Rooden

© NPO

De zomervakantie staat voor de deur en meestal zijn er dan een hoop herhalingen te zien op televisie. Deze keer doen de zenders er echter alles aan om de kijkers toch aan zich te binden de komende weken. Zo gingen RTL 4 en NPO 2 maandagavond van start met nieuwe seizoenen van Ik Weet Er Alles Van!B&B Vol Liefde en De Slimste Mens

En van deze nieuwe reeksen werd er het meest gekeken naar De Slimste Mens wat met 1,7 miljoen kijkers op de eerste plek in de kijkcijfer top 25 belandde.

De Slimste Mens

Philip Freriks en Maarten van Rossem trapten samen met Tim Senders, Femke van der Laan en Thomas van Groningen het nieuwe seizoen af op NPO 2. De afleveringsfinale werd gespeeld door Thomas en Tim, waarop die laatste het spel helaas al moest verlaten. Kijkers waren erg blij met de terugkeer van het quizprogramma.

Ik Weet Er Alles Van!

Welk quizprogramma het ook goed deed met 824.000 kijkers was Ik Weet Er Alles Van! op RTL 4. Ruben Nicolai opende de nieuwe reeks zoals altijd met een VIPS-editie. Carolina Dijkhuizen, Rudolph van Veen, Bobbi Eden, Sergio Vyent, Do en Jan Slagter waagden zich aan pittige vragen over de expertises van anderen om zo geld in te zamelen voor het goede doel.

De eerste aflevering werd gewonnen door Carolina die 2250 euro wist binnen te harken. Ze besloot het spel nog niet te verlaten in de hoop dit bedrag op te kunnen hogen. Of dat gaat lukken zien we deze week.

B&B Vol Liefde

RTL 4 zond na Ik Weet Er Alles Van! een nieuw seizoen uit van B&B Vol Liefde. Daar keken 679.000 mensen naar die zich stuk voor stuk verbaasden over deelneemster Astrid. Zij kan nog wel eens voor heel wat ongemakkelijke momenten gaan zorgen deze reeks, net zoals Jacob dat vorig jaar deed.

Meer over