Kijkcijfers vrijdag 23 februari 2024

De TV van gisteren: Kijkers laten De Verraders in de steek

24 februari 2024 09:06 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

Donkere wolken pakken zich samen boven de burgereditie van De verraders. Zonder bekende gezichten lijken kijkers de avondvullende show van Tijl Beckand een stuk minder te waarderen.

De eerste aflevering stelde met 736.000 kijkers al teleur en in week 2 zijn het er nog minder. 

De Verraders verraden

Erger nog, vorige week concurreerde de titel met het WK schaatsen in Calgary. Ditmaal was er geen schaatsen, toch keken er uiteindelijk 30.000 mensen minder naar de aflevering. Je kunt het ook positief draaien: met uitgesteld kijken kwam de debuutaflevering uit op 1,2 miljoen kijkers. Daar komt bij dat tweede afleveringen doorgaans altijd lagere cijfers scoren en dat deze editie in tegenstelling tot de VIP-editie vooruit te kijken is op Videoland. In dat licht is een terugval van 30.000 marginaal. Hoe het ook zij, De Verraders is een dure show die vergeleken met andere vrijdagavondtitels als Stars on Stage en The Masked Singer op lineaire televisie ondermaats presteert.

Flikken scoort vertrouwd

Flikken Maastricht hoeft zich de komende weken geen zorgen te maken om de concurrentie van de RTL-groep. De misdaadserie scoorde weer vertrouwd goed met 1.29 miljoen kijkers. Het gros daarvan lijkt inmiddels vrede te hebben met de soms wel erg fantasierijke aanpak van de schrijvers van de politiereeks.

2 voor 12 domineert

Op de kleinere zenders is Astrid Joosten zoals vanouds koningin van de vrijdagavond. 2 voor 12 is het pronkstuk van NPO 2 met een riante 1,12 miljoen kijkers. SBS 6 beleeft een kleine opleving met Het jaar van...dat doorgaans rond de 300.000 kijkers boeit maar ditmaal 414.000 kijkers mocht noteren die benieuwd waren wat de BN'ers van 1975 vonden.

* De in dit artikel genoemde kijkcijfers zijn afkomstig van Tina Nijkamp, zij deelt dagelijks de lineaire kijkcijferdata op haar Instagramkanaal @tinanijkamp 

Meer over