Kijkcijfers 23 maart 2023

De TV van gisteren: Jan Jaap van der Wal bekent wat hij doet als hij dronken is

24 maart 2023 09:54 | kijkcijfers | Door Susanne Jansen

© NPO
Iets meer dan één miljoen mensen keken gisteravond naar Dit Was Het Nieuws met Harm EdensJan Jaap van der Wal en Peter Pannekoek. Te gast waren radio dj Sagid Carter en podcastmaker Marjolijn van Heemstra. En Jan Jaap van der Wal deed een bijzondere bekentenis over wat hij doet als hij dronken is.

Hij sms't dan namelijk in dronken toestand naar politici. Zo eindigde een avond met wat drankjes, in berichtjes naar voormalig minister van Financiën, Wouter Bos. De volgende ochtend werd Jan Jaap wakker met de vraag of Wouter Bos naar Brussel kon gaan of nog even moest wachten tot Jan Jaap bij hem was. Ook ging het nog even over Peter zijn afgunst over de naam Delano. 

Avondshow met Arjen Lubach

932.000 mensen keken gisteravond naar De Avondshow met Arjen Lubach. Daar was niemand minder dan Soundos El Ahmadi te gast. En zoals Arjen het zelf zegt: ze behoort tot een select clubje van mensen die nog een keer terug mogen komen. Maar op Twitter zijn niet alle kijkers positief over de terugkeer van Soundos in De Avondshow. 

Vandaag Inside

Bijna een miljoen kijkers (908.000) keken gisteren naar Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee in Vandaag Inside. En deze aflevering waren het niet de presentatoren, maar vooral zakenman Chris Woerts die opviel.

Overige zenders

Naar het achtuurjournaal keken gisteravond bijna 1,9 miljoen kijkers. Het journaal om 18:00 uur was goed voor iets meer dan één miljoen kijkers en ook het half acht nieuws op RTL 4 werd door ruim 1,1 miljoen mensen bekeken. 890.000 mensen keken naar Floortje Dessing in Floortje Gaat Mee, 880.000 mensen naar Goede Tijden Slechte Tijden en 760.000 kijkers voor RTL Boulevard.

Meer over