Kijkcijfers woensdag 19 juni 2024

De TV van gisteren: Schots volkslied ‘Flower of Scotland’ zorgt voor kippenvel bij veel kijkers

20 juni 2024 08:50 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© NOS

Voetballiefhebbers zaten weer klaar voor een paar mooie EK-wedstrijden en dat leverde veel kijkers op. Maar op de andere zenders gebeurde er ook nog wel het een en ander.

Om te beginnen met de wedstrijden van het EK voetbal

EK Voetbal

In de middag werd er al afgetrapt door Kroatië tegen Albanië en dat trok al 762.000 kijkers. Rond etenstijd trapte Duitsland af tegen Hongarije en hoewel de Hongaren het de Duitsers flink lastig maakten verloren ze toch voor het oog van ruim 1,7 miljoen kijkers. De avond was gereserveerd voor de andere twee landen uit poule A, namelijk Schotland tegen Zwitserland. Zij sloten de avond af met ruim 1,8 miljoen kijkers. Hier was het vooral het volkslied van Schotland dat indruk maakte.

Het Perfecte Plaatje op Reis

Voor degenen die even geen zin hadden in voetbal waren bij RTL4 aan het goede adres, want daar was Het Perfecte Plaatje op Reis te zien. De kwartfinale stond op de planning en de fotografen renden door de hitte van Phuket om de mooiste plaatjes te schieten. Blijkbaar doet die enorme hitte gekke dingen met je, want Kaj Gorgels besloot een enorme tattoo op zijn borst te zetten. Het idee was iets klein, maar resulteerde uiteindelijk in een grote fakkel. Daarnaast zagen 746.000 kijkers het afscheid van Sophie Bouquet. Ze verloor nipt van Danny de Munk.

Steenrijk, Straatarm

SBS6 gooide een herhaling van Steenrijk, Straatarm in de programmering. In de aflevering ruilden Arne en Nicole, de dochter van Jan des Bouvrie, een week van leven met moeder Anna, dochter Arjin en Ama Asja. Die hun geluk niet op konden in de riante boerderij die ze tot hun beschikking hadden.

*De in dit artikel genoemde kijkcijfers zijn afkomstig van Tina Nijkamp. Zij deelt dagelijks lineaire kijkcijferdata op haar Instagrampagina @tinanijkamp

Meer over