Kijkcijfers 12 juni 2022

De TV van gisteren: Ook op zondag scoort Even Tot Hier met ruim 1,6 miljoen kijkers

13 juni 2022 08:58 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© BNNVARA

Het was een mooie tv-avond, waarbij vooral NPO1 de meeste kijkers trok. Even Tot Hier was vanwege het voetbal verschoven naar de zondagavond, maar zag daar totaal geen hinder van.

Even Tot Hier

Het maakt niet uit op welke dag Even Tot Hier wordt uitgezonden, want het programma is en blijft populair. Met ruim 1,6 miljoen kijkers voor de buis kwamen Jeroen Woe en Niels van der Laan weer met een duidelijke boodschap. Dit keer over de stikstof uitstoot waarbij het CDA en de VVD er flink van langs kregen en een landelijke anti-gokcampagne.

Boerderij van Dorst

Raven kreeg Douwe Bob en Katja Schuurman op bezoek. Boerderij van Dorst wist een mooie derde plek te bemachtigen in de top-25 met 970.000 kijkers. Kijkers waren vooral gecharmeerd van een openhartige Douwe Bob.

Het Dorp

Ook Het Dorp met Huub Stapel en Wim Daniels blijft een publiekstrekker op de zondagavond. 868.000 kijkers zagen hoe de mannen een bezoek brachten aan het dorpje Sloterdijk, waar boeren moesten wijken voor stadsuitbreiding.

Formule 1

’S middags zaten Formule-1 fans natuurlijk klaar om Max te zien strijden in Azerbeidzjan. Max wist zijn hoofd koel te houden na het uitvallen van beide Ferrari auto’s en trok uiteindelijk de winst naar zich toe. Ook teamgenoot Sergio Perez stond naast hem op het podium. De samenvatting van de race werd uiteindelijk door 683.000 kijkers bekeken.

Lees ook: Max Verstappen wint in Bakoe en profiteert van uitvallen Charles Leclerc

Meer over