Kijkcijfers 12 mei 2024

De TV van gisteren: Even Tot Hier steunt Joost Klein met geweldige parodie op Europapa

13 mei 2024 08:56 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© BNNVARA

Even Tot Hier werd vanwege het Eurovisie Songfestival eenmalig naar de zondagavond geschoven en met alle actualiteiten was dat weer één groot succes!

Het satirische programma was primetime het best bekeken programma van de avond.

Even Tot Hier

Eigenlijk was er maar één nieuwsitem waar bijna heel Nederland zich mee bezig hield en dat was natuurlijk de diskwalificatie van Joost Klein op het Eurovisie Songfestival. Niet alleen Nederland is woedend op de EBU, ook Niels van der Laan en Jeroen Woe. Zij hadden in Even Tot Hier een prachtige parodie op Europapa gemaakt en de ruim 1,4 miljoen kijkers konden dit enorm waarderen.

Dwars Door De Lage Landen

De rest van de avond trok de NPO ook aardig wat kijkers. Zo ging Diederik Ebbinge van start met een nieuw seizoen van Kiespijn en trok daarmee 190.000 kijkers en was Project Rembrandt goed voor 670.000 kijkers. De mannen van Dwars Door de Lage Landen stapten van Flevoland door naar het ‘Groene hart van Nederland’. En na alle Eurovisie gekte was slow tv ook best lekker voor de ruim miljoen kijkers.

Beste Kijkers

RTL4 stond ook in het teken van entertainment, maar wist daarmee iets minder kijkers te trekken. Art Rooijakkers ging in Rooijakkers Over de Vloer langs bij nieuwe RTL-presentator Erik van Looy en wist daar keken 439.000 kijkers naar en Éen Tegen 100 was goed voor 731.000 kijkers. Ruben Nicolai werd in Beste Kijkers, waar 491.000 kijkers voor bleven hangen, voor een keer vervangen voor Beau van Erven Dorens.

Code van Coppens

Mart Hoogkamer en Maxim Froger gingen in Code van Coppens de uitdaging aan om te ontsnappen uit een bloederige kamer. Veel van de 604.000 kijkers vond het duo enorm grappig en vermakend. De Oranjezondag stond lijnrecht tegen over Even Tot Hier, maar leek hier toch weinig last van te hebben. Uiteindelijk stemden nog 827.000 kijkers af naar Hélène Hendriks.

*De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over