Kijkcijfers maandag 8 januari 2024

De TV van gisteren: Kijkers genieten met volle teugen van jaaroverzicht Even tot Hier

9 januari 2024 09:23 | kijkcijfers | Door Janine van Rooden

© Screenshot NLZIET
Even tot Hier is na jaren van aanwezigheid nog steeds een kijkcijferknaller, zelfs als het om een jaaroverzicht gaat met fragmenten die allang zijn uitgezonden.

Er keken 935.000 mensen naar de compilatie van de satirische nieuwsshow op NPO 1 en die genoten met volle teugen van de grappen van Niels van der Laan en Jeroen Woe. Van het Eurovisie Songfestival tot aan de Tweede Kamerverkiezingen, alles kwam voorbij.

Winter Vol Liefde

Wat ook weer goed wist te scoren was Winter Vol Liefde op RTL 4. De ruim 1 miljoen kijkers van de winterse datingshow gingen volledig los op deelnemer Amy Rose die zich even helemaal liet gaan op het nummer Breaking Free uit de film High School Musical. Dat was namelijk nogal... vals.

Camping de Wildernis

Op SBS6 werd er wel gekeken naar De Oranjewinter met Hélène Hendriks (862.000 kijkers), maar niet echt naar Camping de Wildernis met Johnny de Mol (466.000 kijkers). De reacties op de nieuwe avontuurlijke kampeershow zijn dan ook gemengd.

Wat er verder nog gebeurde

Verder wist de terugkeer van Op1 op NPO 1 579.000 kijkers te trekken, scoorde de tv-comeback van Margriet van der Linden in State of Hate op NPO 2 minder dan 230.000 kijkers en was De Slimste Mens op NPO 1 wederom de winnaar van de dag met 1,8 miljoen kijkers.

De kijkcijfers uit dit artikel komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over